Forum www.pfonoh.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Nasze przepisy

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.pfonoh.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jaszczurus
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:02, 21 Paź 2010    Temat postu: Nasze przepisy

Kochani.
Podawajmy tu nasze ulubione przepisy.
Najlepiej te proste, smaczne i efektowne zarazem Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
biker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Paź 2010
Posty: 49
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:10, 21 Paź 2010    Temat postu:

W takim razie zacznę od przepisu na jedną z najprostszych zup, a zarazem jedną z moich ulubionych.

Jako półproduktu potrzebujemy rosołu. Najlepiej "prawdziwy", ale na takim z kostki też jest smacznie.
Na talerz wbijamy surowe jajko i wciskamy ząbek czosnku (ja uwielbiam czosnek, więc daję dwa) - i to zalewamy powoli wrzącym rosołem mieszając widelcem, aby jajko się ścięło nie w jednym kawałku.
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tygrysicca
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Paź 2010
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Kraków
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 1:30, 22 Paź 2010    Temat postu:

ryż z warzywami

gotuję ryż w torebkach.
na patelni rozgrzewam olej rośliny bądź oliwę z oliwek, jak już jest gorąca wrzucam zamrożone warzywa (dowolnie jakie) ja kupuję na wagę w TESCO Jezyk jak już warzywa miękną dodaję przyprawy sól, pieprz, zioła włoskie, prowansalskie, oregano, słodka paprykę i gotowe! czas dochodzenia warzyw ok 25 minut Wesoly aha przed wrzuceniem warzyw na patelnię można przesmażyć np piersi z kurczaka, ja nie przepadam za mięsem więc nie dodaję Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Wto 18:45, 02 Lis 2010    Temat postu:

Więc tak: najlepsza i najbadziej szybka jest jajecznica na boczku i maśle mmmniam miód malina.
Potrzebujemy 3 wielkie jaj-tylko nie struśie,he he ,10dkg masłą, i 3-4 plasterki boczku świeżęgo ,-smażymy wszytko najpierw boczek podsażamy na masełku a na końcu wrzucamy jaka i mieszamy na konsystencje gestej polewki lub jak kto woli na bardzo gęstą papkę he he..no cóż teraz to tylko życzyć ...
---------------SMACZNEGO!
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Czw 22:14, 02 Gru 2010    Temat postu:

A ja proponuję domową granolę. Można je kupić gotowe, chociażby "chrunchy" Sante.

potrzebne są różne rodzaje płatków zbożowych, orzechy. mieszamy je z miodem i zapiekamy w 100 stopniach. gdy sie zrumienia, posypujemy platkami kokosowymi i wkladamy na krotka chwile. dodajemy suszone owoce, np rodzynki, ananasa.
no i smacznego.
Powrót do góry
dolcequeer
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:45, 28 Gru 2010    Temat postu:

ja polecam pieczony ser z żurawiną.

jadałem to ostatnio w knajpach a to się bardzo prosto robi w domu. tylko oczywiście jak coś dobre to jest choelrnie kaloryczne !

trza kupić dwa serki pleśniowe camembert (polecam presidenta) te zwykłem bez dodatków, żurawiną do potraw, bułke tartą i jajko.

na początek trza zdjąć sreberko z serka tylko tak by pleśń sie od serka nie oderwała bo będzie się wylewać przy smażeniu. serek porządnie moczymy w jaku (rozmemłane i doprawione solą i pieprzem) , potem dokładnie obtaczamy w bułce i na patelnię , aż się zarumieni a serek zrobi się mięciutki (delikatnie spuchnie i będzie widać ze w środku płynny).

wyjmujemy ulubiony talerz, dekorujemy i dodajemy żurawinę i kładziemy serki . włączamy fajny film lub jemy na randce z ukochanym przy świecach.

smacznego

ojejku aż bym se je zrobił ale już za późno na zakupy ;(


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.pfonoh.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Soft.
Regulamin